top of page
Søk

Avsløring: Definite og Magne Flemmen er én og samme person!

Hvis du ikke veit hvem Definite er, så kan det tenkes at du har sovi litt på norsk rap, og ikke gjort hjemmeleksene dine skikkelig.


Den unge Definite opptrer med mikrofonen i hånda, seg ganske kul, ung og fresh ut i grunnen.
Definite (Foto: Stress.no)

Definite (Magne Flemmen f.1980) er en venstrevridd norskspråklig rapper som på et tidspunkt var Norges definitivt beste freestylebattler, med seire i freestylekonkurransen Straight Spitting i 2000, 2001, og 2002. Han var også medlem av Essensials, Alarmclock Connection, og Femte Kolonne. Nå om dagen er Definite medlem av Alarmen med Jester og Espen Skauen.

Soloskiva hans Inkasso er en klassiker som kan kjøpes i Gatas Parlaments nettbutikk: her!


Ålreit. Så det er tydelig at Definite er en rå rapper med mye historie med Gatas Parlament. Han er for eksempel en av to gjesterappere på Holdning over Underholdning! Fet skive, om jeg får si det sjøl. Burde du ikke høre på den en gang til denne uka? Nå, kanskje egentlig?


Uansett: Definite lever et hemmelig dobbeltliv! Når Definite tar på seg brillene, så blir han en helt annen mann!

Sosiologen og klasseforskeren Magne Flemmen med briller og skjorte ser inn i kamera med en alvorlig mine. Han ser veldig seriøs ut.
Sosiologen Magne Flemmen (Foto: UIO)

Det er påfallende at ingen har lagt merke til det før!

Definite er identisk med sosiologen Magne Flemmen!

Han arbeider som professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeograf ved UIO. Flemmen forsker på sosial ulikhet og klasser. Han foreleser i sosiologi, og greier ut om klasser, klasseanalyse, Bourdieu og sånne greier.


Du burde egentlig unne deg å ta en kikk på sida hans på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi her, med liste over publikasjonene hans og sånne greier.


Men så kommer spørsmålet ikke engang sosiologien våger å stille seg: Er dette det perfekte alter ego?

Sagt med andre ord: hender det at Definite går rundt i byen som en vanlig mann?


Og før du begynner å insistere at dette er helt usannsynlig, at vi driver med virkelighetsfjerne konspirasjonsteorier og har forlatt all sunn fornuft - still deg sjøl følgende spørsmål: har du noensinne sett Magne Flemmen og Definite på samme sted? Definite/Flemmen bærer på flere enn én måte noen framtredende likhetstrekk med et kjent alter ego fra litteraturens verden: Supermann og hans journalist-alter ego Clark Kent! Det er simpelthen briller, sveis, og noen endringer av klesstil som gjør at praktisk talt hele det fiktive DC-universet lar seg lure. Og vi som lesere blir tvunget til å spørre: er det realistisk at ingen ser det? Ville vi gått på noe så teit i virkeligheten?


Svaret er i ferd med å åpenbare seg!


Vi har laget en plan for å tvinge rapperen Definite og sosiologen Magne Flemmen sammen i ett og samme prosjekt!

Til venstre ser vi journalisten Clark Kent, med briller, dress og slips. Til høyre ser vi hans alter ego Supermann, uten briller, med annen sveis og klær. Men plot twist: det er den samme personen!
Clark Kent og Supermann er også en og samme person! (bildet er fra filmen Supermann fra 1979)

Sosiologen Magne Flemmen har takket ja til å skrive boka om Gatas Parlaments debutalbum Holdning over underholdning! Ja, det stemmer: den legendariske albumdebuten som har Definite som gjesteartist!


Men det å realisere denne planen krever din hjelp! Boka skal folkefinansieres! Det vil si at den bare vil produseres hvis tilstrekkelig antall forhåndsbestilte eksemplarer blir kjøpt!


Det er altså opp til DEG! Du kan være med å realisere boka om Holdning over underholdning, og dermed bidra til å avsløre dobbeltspillet her: https://bidra.no/prosjekt/gatas-parlament--holdning-over-magne-flemmen/06af226a-9c44-476d-9039-f8fd4a759317

395 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page