top of page
Søk

Samtidig et annet sted! 📢

På Sicilia sitter Jester og lager sitt første soloalbum siden 2007, denne gangen på norsk. Samtidig et annet sted angriper Russland Ukraina, bomber og dreper og legger byer i ruiner. Og et helt annet sted sitter krigsmotstandere i Norge og lurer på om det ikke likevel er riktig å gå søke beskyttelse i NATO. Samtidig planlegger NATO med USA i spissen nye bombeangrep på ulydige land i den fattige delen av verden. Samtidig Står Hildegunn Øyseth i Kongsvinger og maler fortvilelsen over krigen med bukkehorn. Og samtidig er Jesters nye antikrigslåt tilgjengelig alle steder. (F.eks. på Spotifizzle, Tidal og Bandcamp) Instill alle krigene!



Samtidig et annet sted er et øyeblikksbilde, -et tverrsnitt i tid. En tid som byr på en plutselig krig der ingen trodde det mulig, men alle spådde det. Men også mer av det samme. Mer krig der det alltid er krig. Overgrep, henrettelser og bombing. Flyktningestrømmen er enorm og overveldende. Det som er helt sikkert er at denne krigen har de samme ofrene som alle andre kriger. De sivile på bakken har liten eller ingen mulighet til å beskytte seg mot angrepene og tapstallene er trolig større enn det som rapporteres. Helt jævlig!


Samtidig et annet sted prøver å favne det perspektivet vi alle står over for; Det trivielle og smertefullt dumme som scroller over telefonskjermen mens det egentlige livet, den egentlige døden, maktkampene og propagandaen foregår samtidig et annet sted.


"Det er på overtid at jeg skriver et anti-krigs-anthem!"


363 visninger1 kommentar
bottom of page