top of page
Søk

Ny Singel og video? Hæ!?

Vi slapp/slipper plutselig en ny singel! Hva, hvem og hvorfor kan du selvfølgelig ta rede på her! Ellers vil vi bare si at vi er i gang igjen etter pandemien og lover å lage rabalder framover! Bare vent du...

 

Så. Her er'n altså! Nye låta vår. En rasende lekker ska-greie med streiketema. Hæ!? Snasent! Streikevakt er lydsporet til kulturstreiken høsten 2021. Fagforbundet, CREO, og NTL har tatt ut kulturarbeidere over hele landet i streik for en rettferdig pensjonsordning som er solid både for kvinner, menn og ikke-binære.


Vi, som de streikeentusiastene vi er, har laga låta Streikevakt, som handler om den gode og glamorøse følelsen av å stå på streikevakt for en rettferdig streik. Den handler om de stilige streikevestene, om framtidas anerkjennelse, og om forbipasserendes beundrende blikk. Dessuten handler den i generellhet om at streik er en fet greie. Arbeideres spark oppover stiller vi oss (så å si) alltid bak. Og i denne saken er det ikke tvil! Det tok 2 dager fra vi snakka med Streike-Pelle til vi hadde en ferdig låt. Vi spilte den live i Streikens hus AKA Streiketeltet og har filma no greier som vi håper blir en musikkvideo.


Låta er også et slags videreførende nikk til Samvirkelagets låt med samme navn, fra albumet Musikk (2007). Deler av melodien er skrivi av Rolf Johan Bye, og Leif Helland blåser i messing på refrenget, men er ellers laga av Gatas Parlament.

Gatas Parlament består av rapper Elling Fragatas, rapper og produsent Jester, og VJ/projektorpøbel Mads Faste Liang Nilsen.

324 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page