top of page
Søk

Steigans nye venner

Dette innlegget ble sendt til Klassekampen som først lovte å publisere det,

men siden ombestemte seg.

Steigans nye venner

Av Stig Berntsen, faglig tillitsvalgt, antirasist og medlem i Rødt

I forbindelse med Pål Steigans "Full gjenåpnings"-tale 19.12., ble Steigan spurt i KK av Lars Borgersrud om hva han synes om det miljøet som står bak og deltar blant pandemi-fornekterne i "Røde luer". "Grov sjikane" svare Steigan. Spørsmålet er imidlertid høyst betimelig.


Både jeg og jeg andre antirasister har opplevd å bli bortvist fra Oslo sentrum når disse famøse markeringene har funnet sted. Begrunnelse? Politiet ønsker ikke antirasister i nærheten av det de definerer som høyreekstreme demonstrasjoner.

Lederen av "Røde luer", Ann Helen Gjermundsen, som Steigan utropte til "vår tids partisanleder", har bakgrunn fra FPU. Hun markerer seg i en Youtube-video som "alternativist", på mange områder, som en ekte "trumpist".

Videoen med Steigans tale 19. desember(og som som er publisert på Steigan.no) er laget av Dag Erik Karlsen, medlem av nazistiske Nordiske Motstandsbevegelsen (NMR). Han har på markeringene hatt selskap av Richard Eide, Grim Lodenkine og Henrik Aarseth, også de fra NMR. Karlsen og Aarseth er også aktive i "Alliansen" til Hans Jørgen Lysglimt, som støtter NMR, benekter Holocaust og hyller den"ariske rase". Aarseth er mannen som ble arrestert med kniv utenfor den jødiske synagogen 2. oktober i fjor. Andre fra dette miljøet som har deltatt i aksjonene til "Stop Lockdown" og "Røde luer", er Lysglimt selv, leder og eneste medlem av "Alliansen", Ingar Grøndahl, også han fra "Alliansen", Lars Thorsen og Anna Bråthen fra SIAN. De som filmet den tidligere aksjonen 25. oktober og aksjonen sist lørdag, kaller seg "Alternativ Media", som drives av samboerparet Ronny Rønningen og Anneli Virtanen. Virtanen fikk sparken fra Trondheim kommune og blei ekskludert fra Fagforbundet for sin involvering i NMR. I Sverige har hun mistet retten til å eie våpen av samme grunn. Det er altså ikke snakk om at en og annen tilhører. Det bærende elementet i denne vaklevorne fronten er ytre høyre og de står i veien for enhver fornuftig klassekamp under pandemien.

Så kan man spørre om samrøra mellom disse menneskene og Steigan er tilfeldig? Ja, hvis det ikke var for at Lysglimt også anbefaler Steigan.no, sammen med nazi-hjemmesider som Frihetskamp.net (NMRs hjemmeside), Vigrid.net og Reset. Lysglimt reklamerte for og deltok på Steigans "Mot Dag"-seminar i 2020, mens sekretær i Sian på nett roser Steigan «for å alltid treffe spikeren på huet». Det ser altså ut til at disse menneskene liker Steigan og hans teori om folket mot globalistene. Men hva mener Steigan om sine brunsvidde meningsfeller?4 086 visninger1 kommentar

1 comentario


Ola Bog
Ola Bog
20 feb 2021

For åtte år siden, i tidsskriftet Rødt! #3, 2013, det året Siv Jensen & Co havna i regjering, presterer Pål Steigan å kalle "Fremskrittspartiet" et "sentrumsparti": "FrP er i dag et sentrum–høyre-parti..."

Og dette altså to år e t t e r at Fjotolf Hansen med ti - 10 - års fartstid i rasistorganisasjonen som i henhold til FNs Rasediskrimineringskonvensjon som Norge ratifiserte for femti - 50 - år siden (!) faktisk skulle vært forbudt; to år etter at terroristen gikk amok i regjeringskvartalet i Oslo og på Utøya i Tyrifjorden utafor Hønefoss.

Arbeid står mot kapital i samfunnets basis. I overbygninga opptrer dette som venstre og høyre. Dét begrepsparet har gjort nytten siden den franske revolusjon og duger framdeles.…

Me gusta
bottom of page