Jester

3. april 2022

Samtidig et annet sted! 📱

Oppdatert: 20. april 2022

PÄ Sicilia sitter Jester og lager sitt fÞrste soloalbum siden 2007, denne gangen pÄ norsk. Samtidig et annet sted angriper Russland Ukraina, bomber og dreper og legger byer i ruiner. Og et helt annet sted sitter krigsmotstandere i Norge og lurer pÄ om det ikke likevel er riktig Ä gÄ sÞke beskyttelse i NATO. Samtidig planlegger NATO med USA i spissen nye bombeangrep pÄ ulydige land i den fattige delen av verden. Samtidig StÄr Hildegunn Øyseth i Kongsvinger og maler fortvilelsen over krigen med bukkehorn. Og samtidig er Jesters nye antikrigslÄt tilgjengelig alle steder. (F.eks. pÄ Spotifizzle, Tidal og Bandcamp) Instill alle krigene!

Samtidig et annet sted er et Þyeblikksbilde, -et tverrsnitt i tid. En tid som byr pÄ en plutselig krig der ingen trodde det mulig, men alle spÄdde det. Men ogsÄ mer av det samme. Mer krig der det alltid er krig. Overgrep, henrettelser og bombing. FlyktningestrÞmmen er enorm og overveldende. Det som er helt sikkert er at denne krigen har de samme ofrene som alle andre kriger. De sivile pÄ bakken har liten eller ingen mulighet til Ä beskytte seg mot angrepene og tapstallene er trolig stÞrre enn det som rapporteres. Helt jÊvlig!

Samtidig et annet sted prÞver Ä favne det perspektivet vi alle stÄr over for; Det trivielle og smertefullt dumme som scroller over telefonskjermen mens det egentlige livet, den egentlige dÞden, maktkampene og propagandaen foregÄr samtidig et annet sted.

"Det er pÄ overtid at jeg skriver et anti-krigs-anthem!"

3631