top of page
Søk

Koronakonspirasjonsdebatt i Klassekampen

I sommer publiserte jeg her en lengre tekst om det problematiske ved nettavisen steigan.no, drivi av redaktør Pål Steigan. Denne relativt omfattende artikkelen hadde den relativt omfattende tittelen Steigan.no er blitt en rasistisk blogg som ødelegger for venstresida. Her er hvorfor.

Artikkelen skapte en viss debatt, som hovedsaklig gikk på facebooks venstre fløy.

Siden dette har nettavisa steigan.no orientert seg i retning koronakonspirasjon, og dette har ført til en ny debatt. Denne debatten har gått i Klassekampens spalter, og har derfor i hovedsak vært tilgjengelig for abonnenter.

Jeg har tatt meg den frihet å publisere disse innleggene her, så det blir lettere å følge med. Dealen er sjølsagt at du abonnerer likkavæl!


Den første delen av debatten finner du her. Utgangspunktet er en tale Pål Steigan holdt i en demonstrasjon mot koronarestriksjonene den 19.desember. Jeg har skrivi ut teksten, og lagt ved video. "Ann Helen", som omtales som "partisanleder" i teksten, er Ann-Helen Gjermundsen, og har politisk sett bakgrunn fra FpU.


En helsekrise –

eller en klassekrig?

(Pål Steigan - Klassekampen 110221)

Takk til Lars Borgersrud for at han i et innlegg manda

g trekker fram min tale utenfor Stortinget 19. desember. Da får den et større publikum. Borgersrud, som jeg har stor respekt for, har ikke fått med seg de verdenshistoriske hendelsene vi opplever:

Finanskrisa i 2008 løste ikke kapitalismens problemer. Verden var overmoden for ei ny krise. Kapitalismen trengte ødeleggelser av produktivkrefter i massivt omfang. Vanligvis skjer dette gjennom krig. Denne gangen har det skjedd gjennom å stenge økonomien, gjennom såkalt «lockdown». Som Tollef Hovig skriver på steigan.no: «Det er her pandemikrisen løser problemet for kapitalen.»

Lockdown: massiv ødeleggelse av produktivkrefter og hundrevis av millioner arbeidsløse. ILO: tapte arbeidstimer i 2020 tilsvarer 255 millioner heltidsjobber. FAO: 70 prosent flere rammes av sult.

Milliardærene tjente 3900 milliarder dollar under pandemien. Covid-19 har kostet verdens arbeidere 3700 milliarder dollar. De urimelige tilskuddene til norske milliardærer er bare småpenger i forhold.

Dette må være den største seieren for kapitalen i klassekrigen med arbeidsfolk. Arbeiderklassen er totalt paralysert, pålagt en utrolig mengde forbud og sviktet av sine ledere.

Ja, statsminister Erna Solberg bør avsettes og stilles for retten. Da hun lanserte unntaksloven i fjor sa ledende jurister, også fra Rødt, at det var «demokratisk galskap». Nå har galskapen pågått nesten ett år.

Grunnlovens paragrafer om møte-, demonstrasjons- og forsamlingsfrihet er satt til side. (I hvert fall Grunnlovens § 16, § 94, § 101 og § 106, samt en rekke artikler i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.) Sentrale menneskerettigheter, som personlig frihet, er under harde angrep. Barnekonvensjonen blir brutt regelmessig.

Det har ikke blitt begått så grove brudd på Grunnloven siden okkupasjonen. Det tror jeg Lars Borgersrud er klar over. Da bør han rette skytset mot de skyldige.

I Norge: Tre ganger så mange døde under influensaepidemien i 2017.

Er det pandemi? Etter WHOs definisjon fra før 2009, nei, med den nye definisjonen, ja.

Pål Steigan, redaktør for steigan.no


Hvor står Steigan?

Lars Borgersrud (Klassekampen 120221)

Mener Pål Steigan at vi har en helsekrise og en livsfarlig pandemi? Hans innlegg i KK 11.2. tyder ikke på det. Det er en “klassekrig” vi har med å gjøre. Det står til og med i overskrifta. Pandemien er noe superkapitalistene og vår egen overklasse har funnet på for å stenge ned produksjonen og frata folk rettigheter og levestandard. Hva da med de to millionene døde? Det kommenterer han ikke. Han bare svarer at det i Norge var tre ganger så mange som døde under influensaen i 2017.

Steigan kunne imidlertid gått nærmere inn på årsakene til at så få har dødd i Norge, sammenliknet med nesten alle andre land. Årsakene er sikkert mange. Men det kan ha å gjøre med at helsemyndigheter, regjeringa og stortinget har gjort noe fornuftig. Rødt har hele tida slåss mot at regjeringas tiltak skal ramme arbeiderklassen. Men vi er ikke imot fornuftige tiltak mot smitten.

Tvertimot. Vi krever at myndighetene må beskytte befolkningen, også med fornuftige

karantenetiltak. Steigan derimot, krever “full gjenåpning” og at regjeringa skal avsettes og straffes.

Hvordan tenker Steigan seg at det skal kunne skje? Revolusjon? Statskupp? Hvilken planet er han på? Jeg minner om at hovedparolen for den demonstrasjonen der han holdt tale 19.12. virkelig var “Full gjenåpning”. Og hvem ville da bli rammet av en påfølgende smittebølge? Det er jo vanlige folk, våre folk. Dette er helt i strid med hva Rødt står for.

Steigan hopper over det han blir spurt om og svarer istedet med en type kapitalismekritikk som kan høres tilforlatelig ut. Det er slik han også gjerne svarer på kritikk på steigan.no. Men faktum er at han 19.12. holdt tale for folk fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen, SIAN og “Alliansen” (Hans Jørgen Lysglimt) og noen andre, hvor han med vidd og trøkk tillot seg å bruke motstandskampen 1940-45 som eksempel, ja til og med sin egen familie, og utnevnte møtelederen til vår tids

“partisanleder”. Det er jo ganske fantastisk å sammenlikne denne gjengen av rasister,

innvandringsmotstandere, konspirasjonsfantaster og Holocaust-fornektere med

motstandsbevegelsen under krigen. Jeg tror mange med meg etterlyser et klart svar fra Steigan om dette er nye politiske venner.


867 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Epikrise

Dette albumet er vår Epikrise for samfunnet vi lever i, og en prøvende undersøkelse av vår egen og omgivelsenes psyke. 1 Velkommen inn 2 Hvem faen skal du ringe m/ Køber 3 Feil lukt og feil farge 4 Ga

Comments


bottom of page